Gulden, achter de schermen gebeurt er veel.

Gulden, achter de schermen gebeurt er veel.

Het Gulden development team is regelmatig op de Gulden community Slack te vinden om vragen te beantwoorden. Dit wordt als zeer prettig ervaren en al willen we vooral de programmeurs niet van hun werk houden geeft het vertrouwen dat bij problemen je op bekwame mensen kunt terugvallen.

Iedereen helpt mee

De community is een ontzettend actief clubje mensen die Gulden een warm hart toedragen en allerlei initiatieven ontplooien ter promotie van de coin. Zo zijn er radio commercials gemaakt, help documenten geschreven, blogs opgezet, vertalingen verricht en nog zoveel meer. En het leuke is dat iedereen kan meehelpen. Samen maken die mensen Gulden groot en tot wat het is. Een betalingssysteem te gebruiken in het allerdaagse leven naast de Euro, maar dan zonder de nadelen daarvan.

Betalingsproviders

Aangezien het development team en daaronder ook Rijk, de oprichter van Gulden, vaak op de Gulden Slack te vinden zijn, wordt er af en toe op informele wijze een insight gegeven in de ontwikkelingen die gaande zijn rondom Gulden.

Zo is onlangs in een goed gesprek met Mollie.com, een betalingsprovider die veel door websites gebruikt wordt, duidelijk geworden dat de Gulden userbase voor hun nog te klein is om Gulden als betalingsoptie naast iDeal aan te kunnen bieden. Pay.nl is een andere betalingsprovider die hier wel actief mee aan de slag is gegaan. Lees hier hun blog over Crypto en Gulden. Echter zal ook deze Guldenbetalingen nog niet op korte termijn gaan aanbieden. De boodschap is duidelijk. Gulden moet nog wat verder groeien om interessant te kunnen zijn voor dat soort ‘oude’ bedrijven.

Nieuwe ontwikkelingen

Dat de ontwikkelingen echter snel gaan blijkt uit een stukje welk Rijk net op Slack met de community deelde.

Op dit moment zijn we druk bezig met een paar onderdelen die erg belangrijk zijn voor die groei.
Natuurlijk Prime, wat aanvallen op het netwerk vrijwel onmogelijk gaat maken, maar tegelijkertijd de bevestigingen terug gaat brengen naar 1. Snelheid en veiligheid, beide onmisbaar in het dagelijks leven.
Verder zijn we bezig met de eerste synchronisatie (na installatie van de desktop app, red.),  we zien het vaak voorbij komen hier “kan wel een paar uur duren”, dat is natuurlijk ellende. Die moet uiteindelijk teruggebracht naar een paar minuten, samen met uitleg over wat er gebeurd. Dat kan niet in 1 keer, maar met iedere update maken we grote sprongen.
Dan de codebase, dit is technisch en iets waar de meeste gebruikers niet veel van merken, maar we willen graag bij blijven met de Bitcoin codebase. Omdat daar veel goede ontwikkeling in zit en wij op deze manier kunnen ‘meeliften’ met hun veel grotere ontwikkelingsteam, uiteindelijk kiezen we natuurlijk zelf welke onderdelen we wel en niet overnemen. Nu klinkt dit als copypaste, maar dat is het verre van. Gulden zit anders in elkaar, dus alles moet worden omgebouwd. Dat kost veel tijd, maar niemand merkt deze, “onzichtbare ontwikkeling”, maar wel heel belangrijk. We werken aan een systeem waar dat veel minder tijd kost en bijna automatisch gaat. Voordat we Prime implementeren, moet de codebase de laatste versie hebben, omdat achteraf weer onnodig veel werk is.
Ook de meest recente update 1.6.4 brengt verbeteringen, maar ook voorbereidingen. In die update zat ook een belangrijke functionaliteit waar Nocks weer veel aan heeft. Daar houden we ook rekening mee, die samenwerking is heel erg mooi. We zitten erg op 1 lijn wat betreft de toekomst.”

Geduld

Kortom, Gulden is in beweging en staat aan de vooravond van grote doorbraken, zowel op technologisch vlak, maar ook in acceptatie. Het is moeilijk te meten hoeveel gebruikers Gulden exact heeft, maar aan de stijgende omzetcijfers bij Nocks en ook de groei in het aantal Slack members kun je voorzichtig de conclusie verbinden dat Gulden stevig groeit en een gouden toekomst heeft. Een toekomst die nog maar net begonnen is.

Reageren is niet mogelijk.