Nocks, nieuwe ontwikkelingen op komst.

Nocks, nieuwe ontwikkelingen op komst.

Afgelopen zaterdag organiseerden enkele leden van de Gulden Community een investeerdersvergadering in Heerlen. Verschillende sprekers informeerden de aanwezige luisteraars omtrent nieuwe ontwikkelingen. Laten we in dit artikel beginnen met de eerste keynote, Nocks.

Nocks is een betalingsdienstaanbieder met focus op de Gulden blockchain. U heeft waarschijnlijk eerder van hen gehoord. Ze zitten in de Gulden-apps geïntegreerd. Bijvoorbeeld als u een Gulden betaling naar een IBAN-rekeningnummer of rechtstreeks naar een Bitcoin-adres verstuurt vanuit uw portemonnee. Achter de schermen handelt Nocks deze transactie voor u af.

Maar Nocks doet zoveel meer, zoals vermeld in de video hieronder.

Roel Boer, mede-oprichter van Nocks, steekt in de keynote van wal met een verklaring naar de afkomst van de naam Nocks. Deze is ontleent van het Amerikaanse ‘slang’ woord nock, ‘een social jack of all trades’ – een persoon die met iedereen kan werken. Dit geldt voor Nocks in die zin dat hun platform met elke valuta kan werken.

Les geleerd

De oprichting van Nocks kwam voort uit de wens om bij iedere winkel met Gulden te kunnen betalen. Inclusief de duizenden Bitcoin locaties. Maar na een tijdje bleek dat Nocks zoveel meer kon worden dan alleen een Gulden naar Bitcoin wisselaar. Om dit te bereiken moest men bruggen bouwen naar de bestaande bank infrastructuur. Zoals Roel in één van de geleerde lessen verklaart, was dat niet zo simpel als het lijkt. Omdat Nocks in essentie klanten van banken steelt. Spreek het woord Blockchain uit en direct weigeren banken elke samenwerking, Nocks kon zelfs geen bankrekening openen. Uiteindelijk was de eerste bankrekening die zij kregen een vergissing. De bank ontdekte pas veel later dat ze een blockchain bedrijf waren, maar lieten het doorgaan omdat men nu toch al klant was. Onlangs heeft de ECB besloten dat Blockchain niet meer ‘slecht’ is, er is dus hoop.

Waarom Gulden

Nocks bouwt zwaar op de Gulden-infrastructuur omdat deze betrouwbaar en snel is en een open gemeenschap heeft die waarschijnlijk 80% van de waarde behelst. Dit in tegenstelling tot Bitcoin, die een giftige, contra-productieve omgeving heeft en daarbij is het veels te langzaam om applicaties op te kunnen bouwen.

Niet zwichten voor grote geld

Nocks heeft dit jaar met meerdere investeerders gesproken om geld op te halen voor verdere ontwikkelingen, opdat men kan blijven bouwen aan de visie die zij voor ogen hebben. In een eerste geval werd er 300.000 Euro geboden in ruil voor een aandeel van dertig procent in het bedrijf.

Later werdt er nog meer geboden door twee investeerders uit Den Haag. Euro 750000 voor slechts vijftien procent deelname. Echter, het enige wat de beleggers interesseerden was het zo snel mogelijk terugverdienen van de investering. Er was in beide gevallen geen ruimte voor de visie van Nocks. Dus Nocks haakte af en  ging uiteindelijk in zee met een kleine groep gemotiveerde beleggers die Euro 34’000 investeerden. Geld dat Nocks inmiddels  niet meer nodig had, sinds dat het Nocks-platform omzet begon te genereren.

De les geleerd was: niet afwijken van je visie, anders kun je er net zo goed geen hebben.

Nieuw Platform

In het afgelopen jaar werd veel aandacht besteed aan wettelijke documenten voor regelgeving en banken. Het bedrijf dat op 20 februari 2015 is begonnen is in de komende maanden druk doende om een ​​compleet nieuw platform te ontwikkelen. Voor het bouwen van een economie die parallel is met de bestaande, heb je vier pijlers nodig: consumenten, ondernemers, handelaren en een API voor de ontwikkelaars.
Het volledige Nocks-platform zal worden herzien en vernieuwd, waardoor nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden. Momenteel zijn vijf bedrijven apps aan het bouwen met behulp van het nieuwe platform. Deze apps zijn niet gerelateerd aan valuta maar zijn gebouwd op de Gulden blockchain-technologie met behulp van de Nocks API. De apps zullen rechtstreeks van het beveiligde en snelle Gulden blockchain netwerk profiteren. De eerste app zal in oktober op de markt komen.

Andere verbeteringen zijn de introductie van nieuwe hogere transactielimieten, nu 500 euro, in lijn met die van banken. Met het nieuwe platform wordt het ook mogelijk om geld rechtstreeks van elk IBAN-account naar een Guldenadres te verzenden, waarbij Nocks als tussenpersoon optreedt. Uiteindelijk wordt Nocks rond september een full service betaaldienstverlener zoals Adyen, volledig Gulden gericht, zelfs zonder dat een bankrekening is vereist.

Nocks Trade

Nocks Trade is de naam van de nieuwe lang verwachte Euro-Gulden beurs. Hij gaat beta in juli en zal dan door een select aantal mensen te testen zijn. We zullen hier snel meer van horen.

Reageren is niet mogelijk.