Jaxx gaat Gulden aan multi-wallet toevoegen

Jaxx gaat Gulden aan multi-wallet toevoegen

Jaxx is één van de bekendere multi-wallets en wordt door zijn gebruikers o.a. gewaardeerd omdat het  op meerdere apparaten tegelijk synchroniseert. Zo heeft men op zowel de desktop als smartphone toegang tot de wallets.

Praktisch alle cryptocurrencies brengen hun eigen digitale portemonnaie (core wallets) uit. Heb je tien verschillende soorten coins in je bezit, dan horen daar dus tien verschillende wallets bij. Gelukkig zijn er digitale portemonnees verkrijgbaar , zoals bijvoorbeeld Jaxx, die net als een fysieke portemonnee verschillende vakjes heeft waar men de verschillende cryptovaluta op één plek kan bewaren.

Public key en private key

Hoe zat dat ook alweer? Een wallet bevat minstens één uniek adres. Op dit adres kun je de cryptomunten ontvangen. Heb je bijvoorbeeld 100 Gulden die je van GuldenTrader naar je eigen Gulden-wallet wilt versturen? Dan stuur je die dus naar het adres van je wallet. Dit adres wordt een public key genoemd.

Naast de public key bestaat er de private key. Zie dit als de toegangssleutel tot je wallet: krijgt iemand deze sleutel in handen, dan kan hij dus bij jouw geld! Het is dus belangrijk dat je deze sleutel goed bewaard. Bij Gulden noemen we dit de herstelzin, de zin van 12 woorden die je bij het installeren van de app te zien krijgt.

Jaxx

Jaxx is een zogenoemde hiërarchisch deterministische portomonee (HD wallet). Eén van de eigenschappen die daar aan is toebedeeld, is dat voor elke transactie die je doet, het wallet-adres verandert. Het heeft eigenlijk dus weinig zin om je public key te bewaren. Bewaar wél de backup-regel van twaalf woorden (de mnemonic-phrase) die Jaxx aanbiedt. Ik kan dit niet vaak genoeg zeggen: Herstelzin kwijt = geld kwijt!

Gulden

Nu, dat was wat achtergrond informatie (met dank aan Michiel). Jaxx was tot voor kort niet relevant voor Guldenbezitters, simpelweg omdat Jaxx Gulden niet ondersteunde. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Jaxx heeft namelijk grootse plannen.

Deze toonaangevende digitale portemonnee heeft meer dan 70 nieuwe partners en integraties van cryptovaluta aangekondigt en wil daarmee het ultieme commandocentrum voor alles rondom de blockchain worden. Net zoals de browser de kracht van het internet ontketende, wil Jaxx het instrument zijn dat digitale valuta’s en digitale activa naar de massa brengt.

Dit zou een uitkomst zijn voor de Gulden iOS gebruikers nu de Gulden core wallet tijdelijk niet beschikbaar is in de Apple app store.

Een tijdsplan is helaas nog niet bekend en er was ook nog geen contact tussen het Gulden devteam en Jaxx, dus het blijft even afwachten.

Voor meer informatie lees ook even Michiel zijn blog over multi-wallets, zeer leerzaam!

Voor meer informatie over de Jaxx partners en cryptointegraties.

Reageren is niet mogelijk.