Breaking News! Nocks Trade Exchange is Live.

Breaking News! Nocks Trade Exchange is Live.

Het is zover. Het moment waar velen al maanden naar uitkeken. Gulden heeft sinds vandaag een eigen ‘dedicated’ valutawisselbeurs. Nocks Trade. Tot op heden was Gulden alleen te verhandelen tegen de Bitcoin, waarbij het meeste volumen op Bittrex verhandeld werd. Dit was ook de plek waar Nocks tot nu toe Gulden inkocht voor klanten in de Benelux.

Nocks maakt het nu mogelijk om Gulden rechtstreeks tegen Euro te verhandelen. Daarnaast brengt de beurs Gulden binnen handbereik van miljoenen inwoners in de EU, zonder dat het nodig is eerst Bitcoin te bezitten. Dat maakt het gelijk ook een stuk gebruiksvriendelijker, immers het aantal mensen die daadwerkelijk Bitcoin hebben is nog vrij klein, de Euro markt is vele malen groter! Verder scheelt het natuurlijk in de conversiekosten nu men rechtreeks met Euro’s Gulden kan kopen. Uniek, want er zijn maar enkele cryptomunten die een rechtstreekse koppeling met fiat geld hebben, de meeste lopen immers via Bitcoin.

De directe koppeling van Gulden aan de Euro belooft Gulden in een stabieler vaarwater te brengen, onafhankelijker van de grillen op de wereldwijde Bitcoin beurzen. Bittrex, en daardoor de Bitcoin koppeling, zal niet gelijk verdwijnen, maar qua volumen mogelijk minder groot worden en derhalve ook minder invloed op de koers hebben. Immers de koers is normaliter een gemiddelde prijs van de verschillende beurzen.

Maar er is meer

Nocks opent vandaag niet alleen de nieuwe beurs, maar dit is ook de start van het nieuwe platform. Te vinden op Nocks.com. Zo is het nu ook mogelijk om betaalopdrachten in te plannen via Nocks. En daarmee wordt Gulden weer net een beetje meer een normale valuta. 

Er wordt momenteel door nog twee bedrijven druk gewerkt aan een Euro-Gulden exchange. Waar Nocks zich voor nu op Euro-Gulden focust, en mogelijk straks ook US Dollar-Gulden, zal de  GuldenTrader Exchange meerdere Gulden-cryptovaluta paren aanbieden en daarmee weer een geheel andere markt gaan aanspreken. GuldenTrader wordt over een aantal weken verwacht. Over de derde beurs GuldenDirect.nl is nog weing bekend, maar zal ergens begin volgend jaar openen.

Kijk hier voor verdere informatie over de Nocks exchange.

Reageren is niet mogelijk.